Fond CVC VIII investuje do společnosti FutureLife

2021, Praha

Fond CVC VIII investuje do společnosti FutureLife

Společnost CVC Capital Partners ("CVC") se prostřednictvím fondu CVC Capital Partners VIII dohodla na získání podílu ve společnosti FutureLife, předním evropském poskytovateli IVF, a stane se tak partnerem společnosti Hartenberg Holding ("Hartenberg").

Společnost FutureLife se sídlem v Praze je předním evropským poskytovatelem zdravotních služeb v oblasti asistované reprodukce (in vitro fertilization neboli IVF) a lékařské genetiky. FutureLife působí na osmi evropských trzích včetně České republiky, Slovenska, Irska, Nizozemska, Finska, Rumunska, Estonska a Spojeného království. Na 42 klinikách po celé Evropě ročně provede více než 39 000 cyklů IVF. Také poskytuje další služby v oblasti laboratorní diagnostiky, navazujících operačních zákroků včetně doplňkové biologické léčby.

Společnost FutureLife působí na dynamickém trhu asistované reprodukce, který neustále roste díky demografickým trendům i změnám ve společenském chování. Očekává se, že zvýšená personalizace léčby, digitalizace a automatizace v celém odvětví IVF zlepší efektivitu a zákaznickou zkušenost. FutureLife rovněž představuje silnou platformu, která CVC a jejím partnerům pomůže ke konsolidaci zatím roztříštěného trhu IVF.

Matěj Stejskal, CEO společnosti FutureLife, řekl: "Partnerství se společností CVC pro nás bude začátkem nové etapy růstu. Vývoj společnosti FutureLife je výjimečným příběhem. V rychlém sledu jsme vybudovali síť v osmi evropských zemích a náš model partnerství se silnou autonomií klinik oslovuje mnoho lékařů a partnerů. Nyní již přemýšlíme o vytvoření globální firmy. Asistovaná reprodukce se nachází v přelomové fázi svého rozvoje a máme to štěstí, že jsme vybudovali skvělou firmu, s výjimečnými partnery a zkušenými kolegy, kteří jsou ochotni růst s námi dále a sdílet to nejlepší za svých znalostí. Další výzvou pro nás je harmonizace postupů mezi našimi klinikami a větší organický růst. Pevně věřím, že společnost CVC je díky svým velkým zkušenostem v oblasti zdravotnictví tím správným partnerem pro tuto etapu našeho rozvoje."

Jozef Janov, řídící partner společnosti Hartenberg, dodává: "Kořeny společnosti FutureLife sahají až do roku 2013, kdy nás napadlo vybudovat evropského lídra v oblasti IVF. Od začátku jsme věděli, že k dosažení tohoto cíle budeme muset pečlivě vybírat naše partnery a jednotlivé akvizice tak, abychom vybudovali silnou platformu pro další rozvoj. Společnost FutureLife od té doby dokončila 22 akvizic v osmi zemích, včetně nedávné akvizice společnosti Nij Group v Nizozemsku. Skupina se zaměřuje na poskytování nejkvalitnější a nejširší nabídky léčby neplodnosti a zároveň poskytuje nezbytnou genetickou diagnostiku, ale i biologickou léčbu a chirurgické zákroky.

Management společnosti má velmi ambiciózní, ale realizovatelný plán rozvoje, který počítá s organickým i akvizičním růstem. Proto se domníváme, že v této fázi rozvoje společnosti a potenciálu, který rozdrobený trh nabízí, je ten správný čas přijmout nového partnera, který by s námi společnost dále rozvíjel. Věříme, že CVC je tím vhodným partnerem, s nímž můžeme urychlit dosažení našeho cíle, tedy stát se největším poskytovatelem zdravotní péče v oblasti léčby neplodnosti a péče o ženu na světě."

István Szőke, řídící partner, který dohlíží na aktivity CVC v oblasti private equity v regionech EEME, dodal: "CVC má bohaté zkušenosti s partnerstvím s ambiciózními českými podniky, které podporuje v jejich mezinárodní expanzi, a to díky předchozím úspěšným investicím, jako je například Avast a StarBev. Věříme, že FutureLife se může stát globálním lídrem v oblasti asistované reprodukce, a těšíme se na spolupráci s Matějem a jeho týmem, stejně jako s našimi novými partnery ve společnosti Hartenberg, abychom urychlili růst této zajímavé obchodní příležitosti."

Cathrin Pettyová, vedoucí partnerka a vedoucí oddělení zdravotní péče, uvedla: "V tomto odvětví vidíme značný potenciál, protože ho pozorně monitorujeme již řadu let. Jsme nadšeni tím, že můžeme podpořit skvělou společnost působící v oblasti laboratorní diagnostiky i klinického výzkumu, a jsme velmi rádi, že můžeme FutureLife provázet v jeho další fázi rozvoje a růstu."