Cytogenomic

2022, Bukurešť

Společnost FutureLife oznamuje, že úspěšně dokončila jednání o partnerství s přední rumunskou genetickou laboratoří CytoGenomic Medical Laboratory.

Dr. Danae Stambouliová, zakladatelka společnosti CytoGenomic, zůstane významným akcionářem a vědeckou ředitelkou, která bude realizovat plány pro růst společnosti a řídit její činnost.

Společnosti FutureLife a CytoGenomic rumunskému trhu společně přinesou inovativní technologie a nejnovější genetickou analýzu a testy, přičemž se služby společnosti dostanou k ještě většímu počtu lékařů a pacientů.

„Toto partnerství vytváří přidanou hodnotu pro rumunský trh, jelikož do oblasti reprodukční genetické a preventivní medicíny přináší pokročilé vědecké příležitosti. Rozhodnutí rozšířit naše rozsáhlé portfolio produktů o nejpokročilejší a nejinovativnější testy zvýší povědomí o přínosech genetiky pro veřejné zdraví,“ uvedla Dr. Danae Stambouliová, zakladatelka a vědecká ředitelka společnosti CytoGenomic.

„Od založení společnosti CytoGenomic v roce 2008 jsme se zaměřovali na to, abychom rumunské společnosti poskytovali ty nejlepší a nejmodernější služby v oblasti genetické diagnostiky. V souladu s naší vizí můžeme díky partnerství se společností FutureLife s hrdostí a potěšením rozšířit služby a zvýšit bezpečnost, které nabízíme našim partnerům a pacientům.“

Matěj Stejskal, generální ředitel skupiny FutureLife Group, řekl: „Z partnerství s Dr. Danae Stambouliovou a společností CytoGenomic jsme nadšení. Pokročilé genetické testování pomáhá dosáhnout vyšší míry otěhotnění a porodnosti. Společnost FutureLife pokračuje v partnerské spolupráci se stejně smýšlejícími profesionály, kteří nám mohou pomoci s dalším rozvojem našeho podnikání a vnést do naší činnosti mimořádnou kvalitu.”

Společnost CytoGenomic Medical Laboratory nabízí širokou škálu služeb, do kterých začleňuje nejmodernější technologie a vědecké poznatky ve prospěch společenství. Aby toho dosáhla, spolupracuje s více než 45 klinikami a nemocnicemi.

V posledních deseti letech společnost rychle expandovala a v současné době poskytuje přes 15 000 genetických analýz a testů ročně. Nejnovější inovací společnosti CytoGenomic je nový genetický test Linea Vita, což je první screeningový test nositele vyvinutý v Rumunsku.

Test Linea Vita analyzuje 150 genů, které jsou zodpovědné za 217 genetických poruch. Spuštění tohoto přelomového testu představuje zásadní přínos společnosti CytoGenomic pro preventivní medicínu v Rumunsku a jihovýchodní Evropě.