Institut Marques

2022, Praha / Barcelona

Společnost FutureLife vstupuje do Španělska a Itálie prostřednictvím strategického partnerství se společností Institut Marquès ("IM"), jedním z nejinovativnějších poskytovatelů IVF v Evropě.

Barcelona/Praha, 4. října 2022 - Společnost FutureLife, přední celoevropský poskytovatel IVF a souvisejících genetických služeb, který ročně provede více než 45 000 cyklů IVF, za nímž stojí společnosti Hartenberg Holding ("Hartenberg") a CVC Capital Partners ("CVC"), oznámila akvizici společnosti Institut Marquès, přední společnosti v oblasti IVF se sídlem v Barceloně.

Institut Marquès, založený před více než sto lety, je jednou z největších klinik pro léčbu neplodnosti ve Španělsku a ročně provede přes 3 000 IVF cyklů. Společnost provozuje 3 kliniky ve Španělsku a 2 kliniky v Itálii. Institut Marquès je jednou z nejuznávanějších značek mezi IVF klinikami v Evropě, známý především svými inovacemi a přístupem zaměřeným na pacienta. Jeho velmi moderní kliniky přitahují pacienty z celého světa.

Matěj Stejskal, generální ředitel a akcionář společnosti FutureLife: "Akvizicí společnosti Institut Marquès pokračujeme ve spolupráci se špičkovými klinikami v Evropě se zaměřením na pacienty a jejich celkový zážitek z léčby neplodnosti. Jsme velmi nadšeni z našeho partnerství s Dr. Marisou López-Teijón, jednou z nejvíce vizionářských a nejvlivnějších osobností v oblasti IVF, a společně s ní chceme i nadále posouvat vpřed obor asistované reprodukce. Dále nás těší, že můžeme podpořit Dr. Borju Marquèse-Teijóna, nového lékařského ředitele společnosti a představitele čtvrté generace rodiny Marquèsů, v pokračujícím rozvoji společnosti a podílet se na jejich rodinném odkazu."

Dr. Marisa López-Teijón, zakladatelka a lékařská ředitelka společnosti IM: "Partnerství se společností FutureLife nám umožní přenést naše inovativní projekty a iniciativy do většího měřítka díky celoevropské síti a odborným znalostem, kterými společnost FutureLife disponuje. Již při prvních seznámeních jsme věděli, že FutureLife je tím správným partnerem pro naše plány růstu. Sdílíme společný názor na přístup k pacientům a kvalitu léčby, kterou jim poskytujeme."

Dr. Borja Marquès López-Teijón, který povede lékařské operace IM jako lékařský ředitel a bude nadále akcionářem společnosti: "Toto partnerství nám dává příležitost těžit ze sdílených znalostí a poznatků, osvědčených postupů a také z dalších synergií jako člen velké skupiny. Jsme obzvláště nadšeni, že si společnost FutureLife vybrala Institut Marquès jako vstupní bod do Španělska a Itálie, a věříme, že společně můžeme rozšířit naši působnost v celém regionu."